Klicni center +386 458 35 800

Najem apartmajev in počitnice v Istri

Dodadno: 25.02.2016

Hrvaška Istra je geološki in kulturni biser, ki s svojo preprostostjo in zgodovinsko pestrostjo vedno znova privablja turiste, željne sprostitve in odkrivanja prvinskih kotičkov sveta. Ne glede na to, ali se odločite za bivanje v starih obmorskih mestecih z ozkimi uličicami in razkošnimi stavbami, ali na gričih, pozidanih s strnjenimi kamnitimi vasicami, vas bo Istra razvajala z zgodovinsko in kulinarično ponudbo, našli pa boste tudi obilo priložnosti za aktiven oddih.
 

Kje najeti apartma, da boste izkusili kar največ?

Polotok Istra ponuja največ zanimivih mest na svoji zahodni obali, kjer si od Pulja proti meji s Slovenijo sledijo Rovinj, Vrsar, Funtana, Poreč, Novigrad, in Umag, nekoliko odmaknjeni od obale so Buje, Grožnjan in Motovun, na vzhodu pa Istro zaključuje Opatija, ki že meji na Kvarnerski zaliv. V kolikor boste med svojim počitnikovanjem v Istri najeli kolesa ali boste tja prispeli s svojim avtomobilom, si lahko ogledate kar nekaj teh krajev, saj z izjemo Opatije med seboj niso veliko oddaljeni – a tudi do Opatije se vam izplača zapeljati, saj je prav ta za marsikoga najbolj zanimiva.
 

Opatija, turizem s tradicijo

Opatija je znana po razkošnih hotelih in vilah, vendar se v mestu in ob njem najde tudi precej možnosti za najem apartmajev – ti so priljubljeni tudi v zimskih mesecih, saj je Opatija eno redkih obmorskih mestec, ki nikoli ne spi in v katerem je turistični vrvež prisoten celo leto. Da je tako, gre pripisati celoletni turistični ponudbi. Ponašajo se z velikim pustnim karnevalom, festivalom kave, festivalom špargljev, festivalom kostanja in festivalom čokolade, dnevi češenj, wellness ponudbo, mednarodnim festivalom orkestrov, regato … Ne glede na to, v katerem letnem času pridete v Opatijo, bodo lokali odprti in dogajanja bo zagotovo dovolj – sicer pa si lahko tudi v miru ogledate znamenitosti, na primer kip dekleta z galebom, muzej in park Vile Angiolina, se kopate v centrih za sprostitev ali sprehodite po promenadi, ki  je dolga kar dvanajst kilometrov.
 

Antični Pulj

Pulj oziroma Pula je največji kraj v Istri in je turistom najbolj poznan po  svojem amfiteatru, v katerem se odvijajo tako pevski kot filmski festivali, ki privabljajo mnogo obiskovalcev. Ob sprehodu skozi mesto nas pot vodi skozi mnoga razkošna mestna vrata, med katerimi veljajo za najlepša Zlata vrata, središče starega mesta pa predstavlja osrednji trg Forum z Avgustovim hramom. Poleg sprehoda skozi mesto si lahko privoščite tudi kopanje na mnogih znanih in tudi skritih plažah – morda bo kakšna ravno v bližini vašega apartmaja. Ljubitelji športa imajo na voljo potapljanje, golf, tenis, pohodništvo in kolesarjenje, lahko pa se odločite tudi za panoramski let ter si tako Istro ogledate iz zraka, ali pa se sprehodite po edinstvenem rtu Kamenjak, ki spada med zaščitene naravne parke.


Rovinj, romantični polotok

Nekateri poznajo Rovinj po njegovi tobačni in ribiški industriji, turistom pa se gotovo prikupi stari del mesta, ki leži na polotoku in ga od morja ločujejo visoke, pisane beneške stavbe. Sredi polotoka se dviga cerkev Sv. Evfemije, med ulicami pa boste še vedno našli troje starih mestnih vrat. Mesto vzbuja nostalgijo in velja za izjemno romantično, zato je priljubljeno med najrazličnejšimi umetniki. Za aktivnejše ponuja Rovinj mnoge kolesarske poti, znan je po možnosti izkušnje ribolova s pravimi ribiči ter po podvodnem ribolovu, uveljavlja pa se še ena zanimivost: polo na plaži.
 

Poreč je destinacija za ljubitelje športa

Če se odločite za najem apartmaja v Poreču, potem zagotovo potrebujete poleg kopalk s seboj tudi športno opremo. Tenis, odbojka, jahanje, kolesarjenje, nogomet in obisk jam vam bodo pošteno popestrili počitnice. Oglejte pa si tudi staro obzidje, oba stolpa in baziliko ter druge ostanke zgodovine – nenazadnje je Poreč del Unescove svetovne dediščine!

Doživetja, ki poženejo kri po žilah

Zakaj bi se odpravili v Istro zgolj zaradi ohladitve v modrem morju? Privoščite si jo tudi izven glavne turistične sezone, ko ne boste nujno iskali ohladitve, temveč zanimiva kulturna ter športna doživetja. Najem apartmajev je takrat najbolj ugoden, vi pa si lahko privoščite sveže šparglje in krožnik testenin z istrskimi tartufi ali pršutom. Preizkusite se v plezanju v naravnih plezališčih, se potapljajte, planinarite, jadrajte, si oglejte jame in pečine, igrajte golf, vozite karting dirkalnike, jahajte ali kolesarite, si oglejte filme na festivalu v Motovunu. In gotovo se najde še kaj!
 

Kakšen najem apartmajev vam je pri srcu?

Istra vam za počitnice zagotavlja precej avtentično namestitev. Lahko se odločite za najem apartmajev v novih, sodobnih stavbah, ali pa nekoliko bolj rustikalne počitnice v pristni kamniti hiški, ki je lahko tudi umaknjena od vrveža in postavljena povsem na samem. Za tiste najbolj drzne in željne dogodivščin pa verjetno tudi najem apartmajev skoraj v divjini ne bo dovolj. Tem predlagamo počitnice v svetilniku – na področju Istre se najdejo pri Umagu (savudrijski svetilnik), Rovinju (Sv. Ivan) in Pulju (Porer).

Preberite tudi:
Najem apartmaja na hrvaški obali nam priporočajo tudi strokovnjakiNajem apartmajev na hrvaški obali se splačaPočitnice na dalmatinskih otokihNajem apartmaja na Hrvaškem