Klicni center +386 458 35 800

Najem apartmaja na Hrvaškem

Dodadno: 25.02.2016

Hrvaška nudi nešteto možnosti za preživljanje počitnic. Obala je zelo raznolika in nudi številne možnosti preživljanja počitnic. Geografsko razdelimo hrvaško obalo na pet regij in sicer Istra, Kvarner, Severna Dalmacija, Srednja Dalmacija in Južna Dalmacija. Vsaka od naštetih regij ima svoje lepote, ki so skozi vso leto na voljo obiskovalcem in dopustnikom. V tem članku bomo govorili o najemu apartmajev in počitniških hišk na hrvaškem.Najem apartmaja ali počitniške hiške na hrvaškem je zagotovo najbolj pogost način preživljanja počitnic. Ljudje smo radi svobodni in sami odločamo o razporeditvi prostega časa kar pa najm najem apartmaja zagotovo omogoča. Preden najamemo apartma si moramo zastavit nekaj pomembnih vprašanj. Dobro je poznati lokacijo apartmaja, oddaljenost od morja ter velikost in opremljenost namestitvene enote. Zagotovo imamo drugačne želje in zahteve v kolikor se na počitnice odpravimo sami ali z otroki. V nadaljevanju si bomo ogledali možnosti najemov apartmaja ali počitniške hiše po posameznih hrvaških regijah.
 

Najem apartmaja v Istri in Kvarnerju

Istra in Kvarner sta zagotovo izredno priljubljeni regiji ob hrvaški obali, predvsem zaradi bližine in kratkega potovanja do izbranega cilja. V Istri lahko med najbolj zaželjenimi lokacijami za najem apartmaja zagotovo izpostavimo Umag, Rovinj, Pula, Novigrad in še bi lahko naštevali. Istra je znana po svoji izredno raznoliki pokrajini. Razteza se od goratih predelov na severu do bolj ravninskih ob morju, pozabiti pa ne smemo niti na številne otočke, ki se nahajajo ob obali Istre.

Najem zasebnega apartmaja v Istri vam omogoča, da počitnice organizirate v relativno hitrem času. Zaradi bližine lahko v Istri dopustujete tudi večkrat letno. Istra zraven najemov apartmajev omogoča tudi raznolike športne aktivnosti. Ugodna klima omogoča, da je lokacija izredno primerna za kolesarjenje in pohodništvo. Svoje počitnice lahko tako kombinirate z različnimi špotnimi aktivnostmi.

Podobno kot za Istro velja tudi za Kvarner in otoke v Kvarnerju. Kadar govorimo o otokih v Kvarnerju zagotovo ne moremo mimo otokov Krk, Cres, Rab, Pag in Lošinj. Najbolj znani otoki v kvarnerskem zalivu vsako leto gostiji na tisoče zadovoljnih turistov. Nekateri od otokov so s celino povezani z mostovi in ne potrebujete trajektne povezave. Kvarner ponudi zelo raznoliko obalo kar pa seveda vpliva tudi na plaže. Izbiramo lahko med kamnitimi, prodnatimi in peščenimi plažami. Tudi številne prireditve in festivali v poletnih časih vplivajo na to, da je Kvarner med obiskovalci izredno priljubljen. Najem apartmaja ali hiške v Kvarnerju vam bo omogočili, da boste ta Jadranski biser doživeli v vsej svoji lepoti. 

Najem apartmaja v Severni Dalmaciji

Severna Dalmacija je Hrvaška regija ob Jadranski obali, ki na severu meji na Kvarner na jugu pa preide v Srednjo Dalmacijo. Kadar je govora o Severni Dalmaciji imamo zagotovo v mislih otoke kot so Pašman, Vir, Dugi otok, Murter itd. Med mesti na celini pa zagotovo najprej pomislimo na Zadar, Biograd in Šibenik. Vsaka od naštetih lokacij nam omogoča izredno ugoden najem zasebnih apartmajev in počitniških hiš.Najem apartmajev v Severni Dalmaciji je možen skozi vso leto. V vsakem trenutku pa so na voljo tudi first minute in last minute cene. Še posebej ugodno lahko najamete apartma v višku sezone, če rezervirate dovolj zgodaj. Severna Dalmacija vam zraven apartmajev in počitniških hišk ponuja še številne naravne lepote, čisto morje, raznolike plaže itd. Zagotovo bodo vaše počitnice v tem koncu Jadranske obale nekaj posebnega. 

Najem apartmaja v Srednji Dalmaciji

Kadar govorimo o najemu zasebnih apartmajev v Srednji Dalmaciji imamo v mislih čudovita mesta in otoke. Srednja Dalmacija predstavlja center Dalmacije saj zajema mesta kot so Split, Trogir, Makarska in otoki Čiovo, Brač, Vis, Šolta in seveda Hvar.

Srednja Dalmacija ponuja ogromno naravnih znamenitosti in lepot ter predstavlja odlično lokacijo za preživljanje družinskega dopusta. Kdor je že kdaj obiskal kraje v Srednji Dalmaciji se bo tja zagotovo še želel vrniti. Poletja so v tem delu Jadrana dolga in vroča, kopalna sezona v morju traja vse od maja pa do oktobra. Zagotovo najbolj obiskani pa so otoki Brač, Hvar, Šolta in Čiovo. Vsi otoki imajo dobre trajektne povezave, po novem pa tudi letalske saj jih povezujejo redne linije z hidroplani. Iz Splita je tako mogoče z hidroplanom poleteti na vse otoke v Srednji Dalmaciji.

Zraven zasebnih apartmajev pa so tukaj na voljo za najem tudi privatne vile in hiše. Z malo truda lahko preko spleta rezervirate privatno vilo z bazenom in v njej s prijatelji preživite nepozabne počitnice v Dalmaciji.

Najem apartmaja v Južni Dalmaciji

Južna Dalmacija je regija ob Jadranski obali na skrajnem jugu Hrvaške. Prestolnica Južne Dalmacije je Dubrovnik, ki je zagotovo eno najlepših mest ob Jadranu. Vsekakor pa v tem delu Dalmacije ne smemo pozabit na otoke Lastvovo, Mljet, Pelješac in Korčula. Kadar govorimo o otokih v Južni Dalmaciji se to sliši že precej eksotično. V kolikor smo ljubitelji Jadranskega morja je skoraj nujno, da vsaj enkrat obiščemo Dubrovnik z omenjenimi otoki.

Najem zasebnih apartmajev v Južni Dalmaciji je najboljša možnost za preživljanje počintic. Zraven zasebnih apartmajev pa lahko tukaj najamete tudi privatne hiše in vile. Si predstavljate svojo vilo z privatnim bazenom v Južni Dalmaciji? Na našem portalu je to mogoče in z malo truda lahko najdete svojo sansko nastanitev za preživljanje počitnic s prijatelji ali družino.

Južna Dalamcija z Otoki je tudi idelana lokacijo za potapljanje v Jadranskem morju. Tako na otokih kot na celini lahko najdete ogromno potapljaških centrov, ki vam bodo omogočili potope na najbolj skritih lokacijah Jadrana.

Preberite tudi:
Najem apartmaja na hrvaški obali nam priporočajo tudi strokovnjakiNajem apartmajev na hrvaški obali se splačaPočitnice na dalmatinskih otokihNajem apartmajev in počitnice v Istri