Klicni center +386 458 35 800

Pogosta vprašanja

Dodadno: 06.04.2015

1. Kaj pomenijo ocene označene z zvezdicami?
2. Zakaj je na nekaterih fotografijah prisoten vodni žig?
3. Koliko gostov je dovoljenih v počitniških hišah?
4. Ali lahko skupine oz. skupine mladih najamejo počitniško hišo?
5. Koliko domačih živali je dovoljenih?
6. Ali so počintiške hiše za kadilce oz. nekadilce?
7. Kako je počitniška hiša urejena in opremljena?
8. Ali so vzmetnice in vzglavniki vključeni v najem?
9. Kako je z posteljnino?
10. Imam alergijo, kakšna vrsta blazine in posteljnine je v počitniški hiši?
11. Ali so stroški všteto v ceno najema?
12. Kako so izračunane razdalje?
13. Kdaj lahko prevzamete ključ nastanitvene enote?
14. Kaj se zgodi v primeru, če pridete po predvideni uri prihoda?
15. Ob kateri uri je predvidena odjava iz počitniške hiše?
16. Ali je končno čiščenje všteto v ceno?
17. Ali so v počitniški rezidenci kakšna čistilna sredstva?


Kaj pomenijo ocene označene z zvezdicami?

Več zvezdic pomeni bolj udobno nastanitev in boljšo opremljenost. Stanje pohištva in ostale oprema so del ocene.

Zelo preprosta počitniška hiša, brez posebnega udobja. Primerna za bivanje v poletnih mesecih.

Jasno opremljena počitniška hiša, ki ponudi nekaj malega udobja.

Dobro opremljena in vzdrževana počitniška hiša s standarnim pohištvom

Zelo dobra opremljena počitniška hiša, ki ponuja precejšnje udobje. Kvalitena opremljenost.

Naša najboljša ponudba. Odlična opremljenost in okusna ureditev.

Zakaj je na nekaterih fotografijah prisoten vodni žig?
Vodni žig je na fotografiji prisoten kadar ne moremo zagotoviti prave fotografije. V tem primeru gre za vzorčne fotografije, ki ne prikazujejo točne počitniške hiše ali ostale opreme.

Koliko gostov je dovoljenih v počitniških hišah?
V večini držav je dovoljenih točno toliko gostov kot je navedno pri opisu počitniške hiše. V nekaterih državah na severu Evrope je dovoljen kot dodaten gost otrok do četrtega leta starosti. V vsakem primeru se je o dodatnih gostih potrebno posebej pozanimati. Na vrtu počitniške hiše nikjer ni dovoljeno kampirati.

Ali lahko skupine oz. skupine mladih najamejo počitniško hišo?
Nekateri lastniki počitniških hiš ne dovolijo najema skupinam oz. skupinam mladih. Skupina je definirana kot šest ali več obiskovalcev, ki med seboj niso v sorodstvu. V kolikor potujete v skupini je potrebno predhodno preveriti ali je počitniško hišo možno najeti kot skupina. V primeru najema kot skupina je potrebno plačilo kavcije v višini 100€ na osebo. Kavcija je navedena tudi v splošnih pogojih. Organizator si pridržujejo pravico, da skupino zavrne v kolikor prihod skupine ni bil predhodno najavljen in potrjen.

Koliko domačih živali je dovoljenih?

V kolikor ima počitniška hiša oznako, da so hišni ljubljenčki dovoljeni je število navedeno v opisu. V kolikor želite pripeljati več domačih živali kot je dovoljeno je potrebna privolitev lastnika.

Ali so počintiške hiše za kadilce oz. nekadilce?
Nekatere počitniške hiše so namenjene nekadilcem. V večini primerov je podatek o možnosti kajenja znotraj hiše označena v specifikaciji. V kolikor prepoved ni navedena je v večini primerov kajenje znotraj hiše dovoljeno.

Kako je počitniška hiša urejena in opremljena?
Počitniške hiše so vedno urejene po okusu in izbiri lastnikov. Vse hiše so opremljene za toliko gostov kot je navedeno v specifikacija. Natančna opremljenost je razvidna iz opisa posamezna hiše.

Ali so vzmetnice in vzglavniki vključeni v najem?
Da, vzmetnice in vzglavniki so vedno vključeni za toliko gostov kot piše v opisu počitniške hiše.

Kako je z posteljnino?
V južnem delu Evrope in drugih priljubljenih destinacijah je v večini primerov posteljnina vključena v ceno. V severnem delu Evrope je priporočeno, da prinesete svojo posteljnino. V večini primerov je tudi možna izposoja posteljnine. Za točno določeno počitniško hišo preverite v specifikaciji opisa.

Imam alergijo, zato me zanima, kakšna vrsta blazine in posteljnine je v počitniški nastanitveni enoti.
V kolikor imate alergijo in v ta namen potrebujete posebno blazino in posteljnino vam svetujemo, da si ju prinesete s sabo. Alergiji se utegnete izogniti tudi tako, da ne najamete nastanitvene enote, v kateri so dovoljeni hišni ljubljenčki.

Ali so stroški všteto v ceno najema?
Stroški kot so elektrika, voda, plin, ogrevanje ipd. variirajo glede na tip počitniške nastanitve in njene velikosti. Z ozirom na to, da se stroški ponavadi odštejejo od pologa, vam svetujemo, da vse od naštetega uporabljate zmerno.

Kako so izračunane razdalje?
Vse navedene razdalje so zračne linije in služijo zgolj kot orientacija. Najbližja razdalja do morja ne pomeni nujno tudi najbližjo razdaljo do urejene plaže.
Pri navedeni razdalji do najbližjih trgovin so mišljene trgovine z živili kot je denimo supermarket ipd. Imejte v mislih, da nekatere trgovine obratujejo le v višku sezone in bo zaradi tega razdalja do najbližje daljša kot je navedeno.

Kdaj lahko prevzamete ključ nastanitvene enote?
Predviden prihod in prevzem ključa nastanitvene enote je med 16. in 18. uro, v nekaterih državah poleti tudi do 20. ure. Pred navedenimi urami do ključa niste upravičeni.

Kaj se zgodi v primeru, če pridete po predvideni uri prihoda?
V kolikor menite, da ne boste mogli prevzeti ključa v predvidenih urah prihoda o tem predhodno obvestite lastnika bodisi preko telefona ali maila, navedenega na pogodbi najema. Dogovor o končni predaji ključa je individualnega značaja.

Ob kateri uri je predvidena odjava iz počitniške hiše?
Zadnji dan se morate odjaviti in oddati ključ najkasneje do 10. ure dopoldne. V kolikor niste naročili končnega čiščenja ali le-to ni všteto v ceno, morate najeto rezidenco očistiti sami.

Ali je končno čiščenje všteto v ceno?
Številni gostje se v izogib dodatnim stroškom odločijo, da bodo ob odhodu sami opravili končno čiščenje. V tem primeru bo osebje pred odhodom preverilo počitniško hišo. Najkasneje 4 dni pred odhodom se lahko odločite ali želite, da počitniško hišo očistimo mi ali jo boste sami. Pri določenih nastanitvah je končno čiščenje plačljivo.

Kako veste ali je končno čiščenje všteto v ceno?
Ali je končno čiščenje všteto v ceno preverite s klikom na ceno opisa počitniške nastanitve. Tukaj boste poleg končnega čiščenja našli tudi vse ostale podrobnosti o najemu počitniške hiše.

Kolikšna je cena končnega čiščenja?
Cene variirajo glede na državo in velikost počitniške nastanitve. V kolikor iz »kaj vse vključuje cena« ni razvidna cena končnega čiščenja, nas kontaktirajte.

Ali so v počitniški rezidenci kakšna čistilna sredstva?
Svetujemo vam, da najpomembnejše stvari prinesete s sabo. Ne pozabite prinesti brisač, krp, WC papirja in kakšnega detergenta. Gostje, ki se želijo izogniti tovorjenju dodatne prtljage, večino stvari kupijo v lokalni trgovini v bližini.